KAIP TINKAMAI ĮRENGTI DARBO VIETĄ NAUJUOSE BIURŲ PASTATUOSE?

Tinkamai įrengta darbo vieta - tai ne tik teisingai parinktas ir išlaikytas interjero stilius, funkcionalūs baldai bei įranga, bet ir sureguliuotas šviesos srautas. Dabartiniams miestams būdingi nauji, urbanistinį stilių pabrėžiantys stikliniai biurų pastatai, kuriuose langų uždengimas įgauna ypatingą reikšmę.


BIURO INTERJERAS - PUSĖ DARBO SĖKMĖS

Tinkamas biuro patalpų įrengimas svarbus ne tik reprezentaciniam įmonės įvaizdžiui sudaryti, bet ir darbuotojų teigiamai atmosferai bei palankiai darbo aplinkai sukurti. Kuriant interjerą, dažnai sufleriu tampa pati veiklos sritis, nes tai, kas tinka bankui, advokato kontorai, nebūtinai tiks reklamos agentūrai ar dizaino studijai. Projektuojant biuro interjerą, pirmiausia reikėtų pasirūpinti funkcionaliais, patogiais baldais, ergonomišku jų išdėstymu. Nederėtų perkrauti jais patalpos, o bendras stilius bei spalvos neturėtų blaškyti darbuotojų dėmesio. Be abejonės, įvestos kelios ryškios detalės gali išeiti tik į naudą. Visgi, norint sukurti tinkamą darbinę aplinką, reikia žinoti ne tik interjero, bet ir apšvietimo niuansus biurų patalpose - nuo to priklauso darbuotojų savijauta ir darbo našumas.

 

SVARBIAUSIA - TINKAMAI PASIRINKTI

Norint sudaryti palankias sąlygas darbui, labai svarbu funkcionaliai išnaudoti biuro langus ir maksimaliai aprūpinti patalpą dienos šviesa, išvengiant neigiamo aplinkos poveikio. Griežtų taisyklių biuro langams uždengti nėra, tačiau derėtų atsižvelgti, kurioje jie pusėje: šiaurinėje, rytinėje, pietų, vakarų, o galbūt veda tiesiai į triukšmingą miesto gatvę. Pateikiame jums keletą patarimų, padėsiančių išsirinkti langų uždengimo priemones konkrečioje situacijoje.

 

JŪSŲ BIURO LANGAI - ŠIAURĖJE ARBA RYTUOSE

Vos patekėjusi rytinė saulė nėra kaitri, tiesioginė jos šviesa darbo patalpoje bus tik neilgą laiko tarpą, o šaltuoju metų laikotarpiu ar apniukusią dieną - kabinetas bus tarsi šešėlyje. Idealiausia, kad tokiame biure roletai sulaikytų nepageidaujamus saulės spindulius, apsaugotų nuo atspindžių, suteiktų privatumo, bet nebūtų per daug tamsūs ir dienos eigoje nereikėtų visiškai atidengti langų arba naudoti dirbtinį apšvietimą. Roletai nuo saulės SCREEN pritemdo akinančią rytinę saulę ir padaro ją priimtina žmogaus akiai, o dėl specialaus tinklelinio audinio, net ir nuleidus roletus, užtikrinamas šviesos pralaidumas ir matomas vaizdas už lango.
 
 

JŪSŲ BIURO LANGAI - PIETŲ AR VAKARŲ PUSĖJE

Langams esant šiomis kryptimis, aktualia tema tampa ne tik intensyvių saulės spindulių blokavimas, bet ir karščio patalpoje sumažinimas. Pietų ir vakarų pusėje saulė kaitina ilgiausiai ir stipriausiai, tačiau patalpoje praleidžiant visą dieną, aklinai jos užtemdyti taip pat netikslinga. Efektyviausias būdas apsisaugoti - roletai nuo saulės ir karščio GLASGARD . Specialus audinys atspindi iki 84 proc. infraraudonųjų spindulių, o patalpos prikaitimas sumažėja net 90 proc., todėl vasaros metu biure bus maloniai vėsu, sumažės kondicionavimo išlaidos, o žiemą sutaupysite šilumos energiją. Dėl ypatingų medžiagos savybių, biure visuomet pakaks šviesos, matysite, kas vyksta lauke, o esant intensyviai spinduliuotei roletai apsaugos ir nuo atspindžių ant ekranų bei blizgių paviršių.

 

JŪSŲ BIURO LANGAI VEDA Į JUDRIĄ GATVĘ

Jeigu esate įsikūrę aktyvioje miesto zonoje, o iš gatvės puikiai matosi, kas vyksta patalpose, darbuotojai komfortiškai jausis įrengus fasado roletus. Ši universali, funkcionali ir praktiška iš lauko pusės montuojama langų uždengimo priemonė apsaugo patalpą nuo nepageidaujamų saulės spindulių, kaitros, atspindžių, baldų ir sienų blukinimo. Fasado roletai pasižymi itin tvaria konstrukcija, o audinys pagamintas iš aukščiausios kokybės medžiagų, todėl yra atsparus saulei, drėgmei, nepelija. Tai garantuoja ilgą tarnavimo laiką, o patalpos viduje - sutaupytą vietą. Be viso to, sumažinsite patalpos kondicionavimo ir netgi šildymo išlaidas.

 

Nėra vienodų taisyklių ar patarimų, koks audinys labiausiai tiks Jūsų namams. Todėl Jūsų pageidavimu „Domus Lumina" specialistai atvyks į namus, išmatuos esamas konstrukcijas ir, atsižvelgę į individualią situaciją, pasiūlys tinkamiausią sprendimą. Sumontavę pasirinktą produktą, specialistai patars, kaip jį naudoti, prižiūrėti bei atsakys į visus Jums kylančius klausimus.

 

 

Reikia pagalbos?

Registruokitės nemokamai konsultacijai ir gaukite atsakymus į visus rūpimus klausimus.

Nemokama konsultacija
Šioje svetainėje naudojami slapukai (angliškai „cookies“), skirti sklandžiam svetainės veikimui, statistikai bei rinkodarai. Daugiau informacijos.