2016 metų interjero spalvų tendencijos: nuo rožinio kvarco iki dangaus melsvumo

Nusprendėte įsigyti naujus roletus , plisuotas žaliuzes , širmas , o gal romanetes , tačiau supratote, kad sunkiausia užduotis išsirinkti prie interjero derančią spalvą? „Domus Lumina" ekspertai stebi pasaulines interjero dizaino tendencijas, įskaitant ir 2016 metų madingiausius atspalvius. Siūlome pasidairyti, kokios spalvos itin madingos 2016 metų paletėje.

Interjeruose karaliauja rožinio kvarco "Rose Quartz" ir dangaus melsvumo "Serenity" spalvos

Spalvų pasaulio autoritetas „Pantone" pirmą kartą per istoriją paskelbė net dvi 2016 metų spalvas - rožinio kvarco "Rose Quartz" ir dangaus mėlynumo "Serenity". Abi spalvos asocijuojasi su šiluma, ramybe, švelnumu, ko ypač trūksta mūsų įtemptoje kasdienybėje. Tiek rožinės, tiek melsvos spalvos langų uždengimai puikiai derės prie baltų, pilkų ar tamsiai mėlynų interjero detalių ir suteiks Jūsų kambariui išskirtinumo, jie nepretenzingai įsilies tamsesnio kolorito interjeruose. Šios spalvos audinius ypač rekomenduojama rinktis ne tik mergaičių ar berniukų kambariuose, bet ir svetainės bei miegamojo zonų langų uždengimams. Rožinio kvarco ir dangaus mėlynumo langų uždengimai - tai protingiausias sprendimas išsiilgusiems šviesos ir jaukumo!

Kavos ir smėlio spalvos, itin populiarios paskutinius kelis metus, užleidžia sostą pilkiems atspalviams

2016-ųjų metų spalvų paletėje dominuoja pilki atspalviai. Čia rasite pačią plačiausią faktūrų, blizgumo, raštų gamą. Pilka spalva populiari ir kitose namų tekstilėse - baldų apmušaluose, kilimuose, net interjero dekoro akcentuose, todėl tikrai atrasite savo namams tinkantį audinį ir priderinsite prie turimų detalių ar erdvių. Taip pat nemažai ir įvairiausių audinių faktūrų ir grafikos, geometrinių rašų, kurie sukuria individualų erdvių stilių, ir yra puikiai matomi pilkuose tonuose. Platėja ir tamsių spalvų paletė. Vis didesni namų erdvių plotai pasipuošia tamsiais įvairių spalvų tonais - populiarėja tamsiai žalia spalva, tamsi pilka, net juoda su įvairiais grafiniais raštai. Tamsūs langų uždengimai nebėra išskirtinai miegamojo akcentas, nors dar viena ryškėjanti tendencija yra ta, kad miegamasis įgyja ir daugiau erdvinių funkcijų, ir tampa ne tik patalpa miegui. Todėl šio kambario dekoro elementai pasipildo ir kitoms namų erdvėms būdingais akcentais ir audiniais.

Šių metų interjere itin madingi variniai aksesuarai

Šiais metais interjere itin madingi varinių ir žalvarinių, t. y. rusvos ir auksinės spalvos akcentai. Vario spalva Jūsų namams suteiks solidumo, ją puikiai galima derinti su oranžine, persikine, koralų spalvomis. Ji tinka ne tik klasikiniame, bet ir moderniame interjere. Derinant šias spalvas su medžiu, sukuriamas jaukaus ir harmoningo interjero įspūdis. Vario atspalvių Jūs rasite visose naujausiose Domus Lumina audinių kolekcijose .

Skandinavišką neutralumą papildantys akcentai 

Neseniai išpopuliarėjęs skandinaviškas stilius toliau išlieka mados Olimpo viršūnėje. Skandinavija interjero idėjų semiasi iš gamtos. Atšiauri gamta ir neaprėpiamos erdvės paskatino skandinavus kurti jaukų, šviesų ir erdvės pojūtį suteikiantį interjerą. Pagrindinis skandinaviško stiliaus tikslas - panaudoti natūralią šviesą bei įlieti į namų interjerą baltą, kreminę spalvą.
Jei didesnis dėmesys skiriamas natūraliam dienos apšvietimui, tokiame interjere svarbūs ryškūs akcentai (pagalvės, paveikslai, langų uždengimai), tekstūros, derančios prie švelnaus skandinaviško stiliaus. Prie šviesaus kolorito nesunkiai priderinsite madingų spalvų roletus, širmas ar romanetes. Be to, atitraukti jie nekris į akis, o užtraukti patalpoje sukurs išskirtinę atmosferą. 

Originalūs sprendimai 

Šiais metais interjere nemažiau patrauklūs autentiški ir originalūs langų uždengimai. Audinio spalvas ir raštus madinga rinktis ne pagal vadovėlius, tačiau remiantis emocija. Šia tendencija turėtų susidomėti tie, kuriems nesvetimas noras kurti ir į namus įnešti išskirtinumo. Galite rinktis ne tik patinkančius roletų audinius iš gausaus „Domus Lumina" asortimento - tarp jų ir pirmosios Lietuvoje unikalios menininkės Jūratės Rekevičiūtės roletų kolekcijos "YES" audinius , tačiau ir patys juos sukurti. Įdomus grafinis fotoroletų sprendimas - tai vienetinis kūrinys, suteikiantis Jūsų namams unikalumo ir žavesio. Nebijokite improvizuoti! 

Nėra vienodų taisyklių ar patarimų, koks audinys labiausiai tiks Jūsų namams. Todėl Jūsų pageidavimu „Domus Lumina" specialistai atvyks į namus, išmatuos esamas konstrukcijas ir, atsižvelgę į individualią situaciją, pasiūlys tinkamiausią sprendimą. Sumontavę pasirinktą produktą, specialistai patars, kaip jį naudoti, prižiūrėti bei atsakys į visus Jums kylančius klausimus. 

 

 

 

 

 


 

Reikia pagalbos?

Registruokitės nemokamai konsultacijai ir gaukite atsakymus į visus rūpimus klausimus.

Nemokama konsultacija
Šioje svetainėje naudojami slapukai (angliškai „cookies“), skirti sklandžiam svetainės veikimui, statistikai bei rinkodarai. Daugiau informacijos.