2017 metų langų uždengimų tendencijos


 
Nors 2017-ieji jau įsibėgėjo, tačiau langų uždangų tendencijos šiais metais vis dar išlieka aktualios. Neretai sakoma, kad roletai, užuolaidos ar žaliuzės neturi laiko ribų ir jų nereikia atnaujinti kiekvieną sezoną, tačiau tiems, kurie šiuo metu svarsto apie naujus langų uždengimus ar nori pakeisti senus madingesniais - šie patarimai tikrai pravers.

Dviejų spalvų žaismas

Šiemet interjere populiarus dviejų spalvų derinys, tai gali būti taikoma tiek sienoms, tiek ir langus dengiantiems audiniams. Mūsų įmonė „Domus Lumina" rekomenduoja rinktis dvigubus roletus, kurie tarpusavyje atrodo elegantiškai ir žaismingai. Lygiai taip pat tinka ir roletai „Diena-naktis", kurie kontrastingai išsiskiria interjere ir tampa dėmesio traukos centru. Tai tarsi dvigubas laimėjimas, nes erdvėje atsiranda stilingas akcentas, o taip pat suvaldoma natūrali dienos šviesa, sukuriamas privatumas.

Elementai

Grafiškumas, architektūrinio dizaino linija ir stilingas minimalizmas - tai žodžiai, kuriuos turite įsidėmėti renkantis naujas langų uždangas. Šiais metais itin populiarūs geometriniai elementai, ramios spalvos ir paprastos formos. Norintiems išskirtinumo, siūlome ieškoti audinių su geometriniais raštais.

Gėlių motyvai

Prieš metus įsivyravusi tendencija, šiemet neužleidžia pozicijų ir išsilaiko mados viršūnėje. Visas sritis užkariavę gėlių motyvai, neaplenkia ir užuolaidų audinių. Masyvios gėlės ar dideli, egzotiniai lapai - renkatės jūs. Nebijokite eksperimentuoti ir namų interjerą praturtinti spalvomis bei raštais. Atminkite, kad pakabintas užuolaidas prireikus nesunkiai pakeisite kitomis, todėl pabodus, lengvai transformuosite ir visą kambario dizainą.

Ryškumas

Jis visada į namus įneša šiek tiek avangardo bei sukuria pakilią nuotaiką. Jei kambaryje vyrauja vienos paletės spalviniai tonai, išdrįskite langus papuošti ryškiaspalvėmis žaliuzėmis - geltona, raudona, o gal melsva? Žinoma, tam tinka ir klasikiniai ar kitokios rūšies roletai (Kaune esančiame salone galite gyvai apžiūrėti visas roletų rūšis). Pasirinkimas priklauso nuo jūsų pageidaujamos gamybinės medžiagos.

Spalvų pasirinkimas

Žvelgiant į tendencijas matomos kelios lyderiaujančios paletės - geltonos, žalios ir brangakmenių spalvos. Geltona spalva visiškai užkariavusi mados savaitės podiumus, namuose atsiskleidžia kaip elegantiška, tyra ir pozityvumą spinduliuojanti spalva. Kokybiški „Domus Lumina" audiniai, puikiai perteikia šios spalvos vertę ir papuošia namus. Tuo tarpu, žalia šiais metais Pantone atstovų paskelbta metų spalva, todėl ryškūs ir sodrūs jos tonai karaliauja visur - langai ne išimtis. Brangakmenių spalvų palete ypač tinkama kuriant prabangų interjerą, jos atrodo solidžiai ir išskirtinai.


 
Natūralumas

Jau keletą metų iš eilės madingas natūralumas, ekologija persikėlė ir į namus. Žemės spalvos perteiktos ant audinio ar natūraliuose pluoštuose, kaip linas ar medis, šiandien įgauna visai kitokią, atsakingo vartojimo prasmę. Ilgaamžės ir klasikinio dizaino medinės žaliuzės dabar gali būti renkamos iš daugiau nei 40 spalvų, todėl nuobodumui namuose vietos tikrai nelieka.

Natūralumo raiška gali būti suprantama ir visai kitaip: pavyzdžiui, saugumo sertifikatus turintys roletai, gaminami iš specialaus audinio, kurio visiškai neveikia aplinka, yra gaminami iš nekenksmingų medžiagų. Asortimente ieškokite audinių, pažymėtų ECOLOGO ir GREENGUARD ženklais.

Šilumą sulaikančios langų uždangos

Kiekvienas nori sutaupyti, o vienas iš būdų tai padaryti - tinkamos langų uždangos. Geriausiai šilumą viduje sulaiko medinės žaliuzės arba pastato išorėje montuojamos apsauginės žaliuzės. Tačiau lygiai taip pat šilumos izoliatoriumi gali tapti storesnės naktinės užuolaidos. Būkite madingi ir sutaupykite šildymo sąskaitų atžvilgiu.

Metaliniai atspalviai

Modernios prabangos ženklas - metaliniai atspalviai - šiemet vis dar yra populiarūs, tad, jei nebijote išskirtinumo, savo interjerui rinkitės tamsiai pilko metalo vertikalias žaliuzes ar metalo atspalviais dekoruotus roletus.

Automatika

Patogumas ir funkcionalumas - tai, ko siekia šiuolaikinis žmogus. Jeigu ir nesiruošiate keisti savo langų uždangų naujomis, galite jas atnaujinti pasirinkę automatinio valdymo sistemą. Nuotoliniu būdu valdomos žaliuzės, roletai (Kaune jau galite pamatyti naujausias jų kolekcijas) ar užuolaidos yra naujas komforto standartas. Pasirinkę specialią „Somfy" automatiką, galėsite savo namus padaryti išmaniais, nes WI-FI ryšiu ir specialia programėle jūsų išmaniajame įrenginyje valdomos langų uždangos atveria naujas galimybes.
 

Atraskite savo šių metų namų stilių ir pasinaudodami mūsų pateiktomis tendencijomis, pritaikykite jas savo namuose!

Reikia pagalbos?

Registruokitės nemokamai konsultacijai ir gaukite atsakymus į visus rūpimus klausimus.

Nemokama konsultacija
Šioje svetainėje naudojami slapukai (angliškai „cookies“), skirti sklandžiam svetainės veikimui, statistikai bei rinkodarai. Daugiau informacijos.