Madingiausios 2017 metų spalvos pagal Pantone

 
Kaip ir įprastai, kiekvienais metais dizaino kompanijos, mados sektorius ir grafikos iliustratoriai laukia „Pantone" spalvų paletės. „Pantone" - tai Amerikoje įsikūrusi kompanija, kuri neretai yra laikoma pasaulio spalvų autoritetu. Kasmet įmonė išrenka ne tik populiariausią metų spalvą, bet ir sukuria spalvų paletes skirtingiems metų laikams. Atsižvelgdama į žmonių gyvenimo ritmą, sezoniškumą ir pasaulyje vykstančius pokyčius bei tendencijas - „Pantone" pati tampa vedliu spalvų pasaulyje. Įprastai paskelbtos spalvų gamos tampa prioritetiniu sąrašu srityse kur spalva ir jų žaismas yra itin svarbus. Neišvengiamai, spalvų paletės taikomos ir kasdienybėje. Atsižvelgiant į spalvas yra siūlomos žaliuzės roletai  - todėl pravartu apžvelgti ne tik būsimas spalvų tendencijas, bet ir aptarti kokie langų uždengimai bus madingi 2017 metais.
 

2017 metų žiemos spalvose dominuojantis solidumas ir sodrumas 

Žiemos sezonas dažnai lyginamas su šalčiu ir šaltesnio tono spalvomis, tačiau „Pantone" laužo įsisenėjusias normas ir siūlo žiemą pagyvinti auksinėmis, geltonų tonų, juodžemio, intensyvios mėlynos bei samanų ir avokado žaliomis spalvomis. Šios sodrios, „garsiai rėkiančios", tačiau kartu ir raminančios botanikos tonų spalvos namų interjere sukuria neįtikėtinai natūralų ir harmonizuojantį įvaizdį. Pavyzdžiui, vertikalios žaliuzės, padabintos žalia ar švelniai auksine spalvomis atrodys itin inovatyviai ir leis sukurti išskirtinį bei dinamišką dizainą. Šioje gamoje matomas metalinis atspalvis, nurodomas ir kaip vienas iš tendencingiausių 2017 metų langų uždangų stilistikoje. Ypač tai taikoma užuolaidų raštams ir dekoratyvumui.

Galima teigti, kad „Pantone" spalvų natūralumas (pasireiškiantis žaliomis ir geltonų tonų spalvomis) persiduoda ir langų uždengimuose. Grįžtama prie to, kas natūralu. Todėl medinės žaliuzės numatomos, kaip vienas populiariausių 2017 metų pasirinkimu. Taip pat nurodoma, kad automatiniu būdu valdomos žaliuzės, roletai visiškai užkariaus rinką - ne tik todėl, kad tai patogu, bet ir išmanu. Galiausiai pabrėžiamas energetiškai aktyvių langų uždangų naudingumas (kai šiluma sulaikoma patalpos viduje, todėl mažėja išlaidos). Tokie sprendimai buvę gana populiarūs 2016 - regis tęs savo populiarumo kelionę ir naujais metais.

2017 metų pavasaris išlaiko tendencijas

Atlikus 2017 metų „Pantone" pavasario spalvų apžvalgą, galima matyti, kad spalvos dominavusios žiemos sezonu kardinaliai kinta ir lyg atbundanti gamta - pateikia šviesius ir gaivališkos jaunystės atspalvius. Galima pastebėti, kad 2016 metais, metų spalvomis išrinktos: rožinė kvarco ir ramybės melsva, nors ir šiek tiek modifikuotos, tačiau išlieka išrinktoje spalvų paletėje. Pastelinės spalvos jau kelis sezonus iš eilės yra užkariavusios mados olimpą - todėl, natūralu, kad žaliuzės, roletai su šiomis spalvomis yra gana populiarus pasirinkimas. Numatoma, kad tendencijos greitai nekis, o 2017 metų pavasarį pastelinės spalvos pasieks savo klestėjimo piką. Tokių spalvų langų uždangos ne tik lengvai derinamos interjere, bet ir iš dalies pateisina klasikinio dizaino modelius. Tai neryšku, bet gaivu, taip pat lengvai derinama - junginys, kurio siekia modernus žmogus, ryškių spalvų ir dirbtinių blizgučių perpildytoje rutinoje.

2017 metų pavasario spalvų gama apima 10 spalvų, kurios varijuoja nuo raktažolės geltonos iki intensyvios mėlynos. Persipinantys ryškūs intensyvūs tonai yra atsveriami pastelinių tonų. Gama atspindinti žemės ir gamtos harmoniją, norą susilieti ir atsipalaiduoti nesuniokotoje gamtoje: gulint žalioje pievoje ar žiūrint į nesibaigiančius vandens tolius. Ši „Pantone" pavasario kolekcija yra orientuota į žmogaus būtį gamtoje ir sugrįžimą prie nuoširdžių pirmapradžių potyrių, jausmų ir emocijų. Toks gamtos dvelksmas gali būti sukurtas ir jūsų namuose - tiek vertikalios žaliuzės, tiek ir roletai gali būti pagaminti iš šios spalvų gamos.

Spalvos ir jų dominavimas mūsų kasdienybėje nepastebimai daro didelį poveikį. Jos gali nuraminti, supykdyti, skatinti mąstyti ar tiesiog ypatingai jaustis. Išsirinkite vieną iš populiarių spalvų, kurios derės ne tik su kuriamu dizainu, bet ir asmenine savijauta. 2017 metai ne tik sugrąžina į namų interjerus pamirštas spalvas, bet ir išlaiko tradiciškumą persipynusį su inovatyvumu - namuose dominuoja laiko patikrinti, tačiau automatizuoti langų uždangų sprendimai.

 

 

 

 

 


 

Reikia pagalbos?

Registruokitės nemokamai konsultacijai ir gaukite atsakymus į visus rūpimus klausimus.

Nemokama konsultacija
Šioje svetainėje naudojami slapukai (angliškai „cookies“), skirti sklandžiam svetainės veikimui, statistikai bei rinkodarai. Daugiau informacijos.