2023 metų langų dengimo tendencijos

Langų dengimo tendencijos

Mūsų namai – tai mūsų tvirtovė. Todėl priežasčių juos puoselėti niekada nebus per daug. Atėjus naujiems metams, daugeliui ypač norisi pokyčių. Ko gero, vienas iš greičiausių ir efektingiausių būdų atnaujinti savo namus – tai pakeisti langų uždangas. Jų pasirinkimas šiuo metu ypač platus: nuo skirtingų tipų ir valdymo būdų iki įvairiausių audinių raštų ir spalvų. Tam, kad išsirinkti būtų lengviau, kviečiame susipažinti su 2023 metų langų dengimo tendencijomis.


1. Natūralumas

Viena populiariausių pastarųjų metų interjero tendencijų yra natūralumas. Tai atspindi ramaus ir harmoningo gyvenimo troškimą, kuris šiais laikais kaip niekad ryškus. Kalbant apie langų uždangas, bene geriausiai natūralumą atskleidžia medinės žaliuzės. Tai itin aukštos kokybės produktas, pasižymintis laikui nepavaldžia išvaizda, puikiomis izoliacinėmis savybėmis, ekologiškumu ir ilgaamžiškumu.

Kaip pavyzdį galime paminėti „Domus Lumina“ asortimente esančias „Timberlux“ medines žaliuzes. Jose tobulai persipina jaukumo, šilumos ir subtilios prabangos jausmas. Atkreipkite dėmesį į natūralius atspalvius, medžio rieves ir raštus. Rinkitės iš gausios medinių juostelių paletės, derinkite įmantraus audimo juostas ir viršutinio profilio apdailą! Daugiau apie „Timberlux“ žaliuzių kolekciją galite sužinoti čia.

Medinės žaliuzės


Roletai

2. Paprastumas

Dar viena 2023 metų langų dengimo tendencija – paprastumas. Jį kuo puikiausiai atskleidžia roletai. Nors gali pasirodyti, kad šios langų uždangos jau atgyvena, taip tikrai nėra. Roletų funkcionalumas, platus audinių pasirinkimas ir nesudėtinga priežiūra – tai, kas visuomet išliks aktualu.

Smagiausia tai, kad roletų audinių pasirinkimas itin platus: nuo įvairiausių spalvų ir raštų iki tekstūrų.  Ryškios spalvos – puikus interjero akcentas. 2023 metų spalvos audinius „Domus Lumina“ kataloguose rasite kodu „Splash Lipstick“,  o ieškantiems kiek ramesnio „Viva Magenta“ intensyvumo – „Altea Spice“, kur spalvą papildo subtiliai prabangus, grublėtas audimo raštas.

2023-aisiais bus populiarus šiltas ir jaukus namų įvaizdis, vyraus ramesni ir gilesni tonai, primenantys gamtoje randamas spalvas. Taigi nesuklysite, jei pasirinksite būtent natūralių gamtos spalvų roletų audinius.


3. Automatizuoti sprendimai

Kuo toliau, tuo daugiau žmonių pamėgsta patogumą, kurį į jų namus atneša automatizuoti sprendimai. Tą patį galima pasakyti ir apie langų uždangas – vis daugiau žmonių renkasi automatinį jų valdymą. Tikėtina, kad 2023 metais ši tendencija tik dar labiau ryškės.

„Domus Lumina“ asortimente gausu langų uždangų, kurias galima valdyti elektrine pavara, naudojantis pulteliu, telefonu ir (arba) klavišiniu jungikliu. Be to, siūlome ir balsu valdomas langų uždangas, veikiančias kartu su išmaniųjų namų sistema „TaHoma“ ir virtualiu balso asistentu „Alexa“.


4. Universalumas

Universalumas visuomet buvo ir bus svarbus kiekvienuose namuose. Kalbant apie langų uždangas, ši jų savybė ypač praverčia tuomet, kai namuose yra nestandartinių langų. Nesvarbu, kokios formos jie bebūtų – stačiakampio, trapecijos, trikampio ar ovalo – plisuotos žaliuzės tiks visais šiais atvejais.

Norime atkreipti dėmesį į „paglamžymus“ ir kriauklės perlamutro  efektus. Pavyzdžiui raudoną „Hypno Red“ audinį, kuris užtikrins subtilią prabangos ir stiliaus vibraciją.  Plisuotos žaliuzės yra Nr. 1  pasirinkimas vaikų kambariams, dėl sertifikuoto „Saugaus vaiko“ tvirtinimo ir valdymo elementų. Audinys „Ochre“ – harmonizuojantis, skatinantys mokymąsi ir žingeidumą. „Kana Merlot“ – žaismingai nuotaikai.

Taigi, jeigu Jus jau kurį laiką domina plisuotos žaliuzės, 2023-ieji gali būti puikus metas įsigyti šias modernias ir praktiškas langų uždangas. Iš arčiau susipažinti su jų privalumais galite čia.

Plisuotos žaliuzės


Užuolaidos

5. Nepavaldumas laikui

Kai kurie dalykai tiesiog nepavaldūs laikui. Kalbant apie langų uždangas, tai neabejotinai yra užuolaidos. Jos tinka bene kiekvienuose namuose. 2023-aisiais itin madingos dramblio kaulo, melsvai pilkos ir pilkšvai rožinės spalvos užuolaidos, pasiūtos iš natūralių audinių, tokių kaip linas, medvilnė ir šilkas.

Priklausomai nuo norimo išgauti efekto, užuolaidas galima naudoti skirtingai. Klasikinis variantas – dieninių ir naktinių užuolaidų derinys. Jis suteikia aplinkai šilumos ir jaukumo, be to, gali atrodyti labai prabangiai. Jei norisi sukurti kiek kitokį įvaizdį arba nesinori mažo kambario apsunkinti masyviomis langų dangomis, dienines užuolaidas galima derinti su roletais ar žaliuzėmis. Tokiu būdu sukuriamas mažiau įprastas, tačiau tikrai ne prasčiau atrodantis vaizdas. Tiesa, šiuo atveju ypač svarbu atsižvelgti į audinių dermę: kruopščiai suderintos medžiagos, jų spalvos ir raštai padės sukurti geriausią rezultatą.


Nekantraujate atsinaujinti? Tuomet tikimės, kad pasisėmėte idėjų, kokios gi galėtų būti Jūsų naujosios langų uždangos. Nieko nelaukdami galite peržiūrėti „Domus Lumina“ asortimentą ir jas išsirinkti. O jei prireiks profesionalaus patarimo arba iškils klausimų, susisiekite. Mielai Jums padėsime!

Reikia pagalbos?

Registruokitės nemokamai konsultacijai ir gaukite atsakymus į visus rūpimus klausimus.

Nemokama konsultacija
Šioje svetainėje naudojami slapukai (angliškai „cookies“), skirti sklandžiam svetainės veikimui, statistikai bei rinkodarai. Daugiau informacijos.