2019 m. tendencijos jau aiškios: kaip jas atspindėti užuolaidomis?

2019 užuolaidos

Artėjantys nauji metai įkvepia ne tik asmeniniams, bet ir namų pokyčiams. Jau netrukus pastebėsime vis daugiau naujų interjero tendencijų. Kitais metais pasikeis tiek madingos spalvos, tiek audiniai, jų raštai, medžiagos. Jei ruošiatės atnaujinti namų aplinką, siūlome nepamiršti vieno svarbiausių interjero elementų - užuolaidų. Atskleisime, kad jomis atspindėti naujausias tendencijas - visai nesudėtinga.

Natūralūs elementai

2019 metų interjere dominuos natūralios medžiagos: varis, mediena, marmuras. Pasak specialistų, šie elementai leis labiau priartėti prie gamtos, padės kurti ramią namų aplinką. Norėdami savo namų interjere akcentuoti „gyvą" aplinką natūraliais elementais, pasirinkite ir kitus panašių spalvų interjero elementus. Tokiame interjere puikiai derės molio, smėlio atspalvio, žalios ir rudos užuolaidos.

Geometriniai ir gėlių raštai

Nors gėlių raštai jau buvo madingi 2018 metais, jie išliks populiarūs ir kitąmet. Interjero specialistai siūlo rinktis ne tik nesenstantį gėlių raštą, bet ir ryškias proporcijas, kontrastingas spalvas. Taip pat dekoruodami savo namus pagalvokite apie kitus efektingus užuolaidų raštus. Jeigu namuose yra daugiau panašių raštuotų akcentų, drąsiai prie jų derinkite ir užuolaidas. Audiniai, pasižymintys skirtingais raštais, nuo seno siejami su prabanga.

Švelnusis aksomas

Ateinančiais metais interjere aksomas bus populiariausias, geidžiamiausias baldų apmušalų, pagalvėlių, užuolaidų audinys. Aksominės užuolaidos puikiai tiks svetainės, miegamojo kambariuose. Toks audinys interjerui akimirksniu suteiks daugiau rafinuotumo, subtilumo. Be to, aksomas siejamas ir su šiluma, jaukumu.

Vario detalės

Kitų metų interjere bus akcentuojamas vario žavesys. Šį metalą lengva pritaikyti - naudokite varines vazas, baldų rankenėles, paveikslų ar veidrodžių rėmus. Iš vario gali būti pagamintos ir baldų - kavos staliukų, kėdžių kojelės. Be to, variniai akcentai gali puošti užuolaidas. Tam tinka ne tik grandinėlės, juostos, bet ir pats varį spalva primenantis audinys.

Ryškių spalvų akcentai


Slogią ir vientisą interjero atmosferą padeda pakeisti ryškios spalvos, kurios bus populiarios ir 2019 m. interjere. Pastelinių spalvų interjere puikiai tiks sodraus atspalvio - raudonos, miško žalumo, saulės geltonumo ar jūros mėlynumo užuolaidos.

2019 metai pasižymės tiek tendencijų tęstinumu, tiek naujovėmis. Dėl to interjero gaires pritaikyti savo namuose nebus sudėtinga. Atminkite, kad užuolaidų nereikėtų rinktis paskubomis - tai svarbus, interjerui užbaigtumo suteikiantis elementas. Pirmiausia apgalvokite, kas sudarys kambario akcentus, ir tuomet atitinkamai rinkitės užuolaidų formą, ilgį, audinį. Be to, nepamirškite apgalvoti audinio storio, tekstūros, impregnavimo poreikio. Tokiu atveju ši langų uždanga džiugins ir stilingumu, madingumu, ir funkcionalumu.

Reikia pagalbos?

Registruokitės nemokamai konsultacijai ir gaukite atsakymus į visus rūpimus klausimus.

Nemokama konsultacija
Šioje svetainėje naudojami slapukai (angliškai „cookies“), skirti sklandžiam svetainės veikimui, statistikai bei rinkodarai. Daugiau informacijos.