2018 metų spalva pagal Pantone

„Pantone" - tai spalvų institutas, kuris kiekvienų metų gale renka artėjančio sezono pagrindinį atspalvį. Išrinkta spalva dominuoti pradeda beveik visose srityse - tai ne tik apranga, bet ir interjero dizainas. Tad jei kuriate planą, kaip galėtumėte atnaujinti savo būsto interjero stilių, pasak dizainerių, šie metai turėtų būti itin ryškūs! 2018 metų spalva buvo išrinka Ultra violetinė - ryški, traukianti žvilgsnį ir išsiskirianti. Siūlome šiemet langus dekoruoti būtent tokiu atspalviu. Violetinės spalvos roletai, žaliuzės ar užuolaidos bus madingi ir praturtins Jūsų būstą. O kad užduotis būtų paprastesnė -  paanalizuokime šios spalvos langų uždengimų taikymą interjere.

Nesvarbu, kokia bus parinkta metų spalva, kardinaliai keisti namų interjero spalvinės gamos nereikėtų. Geriausia, jei pakeisite vos kelias detales, darančias didžiausią įtaką būsto interjerui. Tai gali būti ne tik vonios kilimėlis ar svetainėje esančios pagalvėlės, bet ir langų uždangos. Tačiau tam, kad nesuklystumėte, vertėtų atsižvelgti į namuose vyraujantį dizaino stilių. Juk nesinori išbalansuoti sukurtos harmonijos.

Jei Jūsų namuose daugiau klasikos detalių, keisti užuolaidų į roletus nesiūlome. Tačiau erdviuose skandinaviško stiliaus namuose, kur nuo praėjusių metų vis dar dominuoja šviesus minimalizmas, ryškūs ultra violet spalvos roletai gali tapti puikiu sprendimu, pagyvinančiu visą būste sukurtą atmosferą. Be to, didelis šios spalvos privalumas - ji puikiai tinka nakčiai skirtų uždangų audiniams, nes gali nesunkiai užtamsinti patalpas.

Jei gyvenate erdviame lofto tipo bute, kuriame turite kelis stoglangius, juos uždengti tiks specialiai kuriami roletai stogo langams. Violetinė spalva nekris į akis, o specialūs rėmeliai padės išlaikyti roletus toje pačioje vietoje atidarant langą. Patogus variantas, kuris nesunkiai paryškins interjerą, tačiau taip pat pernelyg neblaškys.

Svarbiausia - neapkrauti patalpos spalvomis. Jei būste vyrauja balta, pilka bei juoda spalvos, violetinė puikiai įsipaišys į bendrą kontekstą ir lengvai ras savo vietą. Svetainėje taip pat galite rinktis ir violetinės spalvos raštais puoštus šviesius roletus - tokios uždangos kurs žaismingą atmosferą, taip pat prisidės prie teigiamos nuotaikos kūrimo namuose.

Jei bijote, kad tokios ryškios spalvos roletai pernelyg išsiskirs, paieškokite daugiau detalių, kurios savo spalvine palete galėtų derėti. Tai gali būti violetinės spalvos vaza, kilimas ar šviestuvas. Pastarasis puikiai tiktų vaikų kambaryje. Nebijokite eksperimentuoti, tačiau išlaikykite balansą.

Ryški tamsiai violetinė spalva gali puikiai tikti jaunuolio kambaryje, ji gražiai atrodo vonioje, miegamajame, o svetainėje - kuria prabangos įspūdį. Rekomenduojama ieškoti atspalvių, kurie tiktų prie namuose vyraujančio stiliaus. Ultra violet yra kūrybiškumo spalva, todėl ją galite panaudoti dekoruojant darbo kambarį ar mažylių žaidimų zoną. Kartu derinkite baltą, tamsiai mėlyną, kreminę ir pilką spalvas ir stenkitės išlaikyti harmoniją.

Jei turite klausimų ar norite pasikonsultuoti dėl šios spalvos derinimo, pritaikymo ar roletų montavimo, maloniai kviečiame apsilankyti mūsų salonuose.

Reikia pagalbos?

Registruokitės nemokamai konsultacijai ir gaukite atsakymus į visus rūpimus klausimus.

Nemokama konsultacija
Šioje svetainėje naudojami slapukai (angliškai „cookies“), skirti sklandžiam svetainės veikimui, statistikai bei rinkodarai. Daugiau informacijos.