2018 metų interjero tendencijos: karaliaus prabanga!

Ar jau pradėjote domėtis naujausiomis šių metų interjero tendencijomis? 2018 metai į namus siūlo įnešti šiek tiek daugiau prabangos ir elegancijos. Tai galios tiek renkantis baldus, tiek ir langų uždengimus. Svarbios taps ne tik langų uždangos miegamajame, bet ir užuolaidos svetainėje. Tad šįkart kalbame apie tai, kaip namus paversti šiek tiek prabangesniais nei buvo pernai: nuo detalių pasirinkimo iki užuolaidų kabinimo.

Prabanga dažnam asocijuojasi su blizgiais paviršiais ir žvilgsnį traukiančiomis detalėmis, tačiau taip būna ne visada. Šiemet interjero dizaineriai siūlo atsižvelgti į praeitį ir rinktis prabangų vintažą. Namų nebūtina apkrauti Jums nereikalingais daiktais, tačiau siūloma orientuotis į detales bei vintažui būdingas spalvas. Tai - žalia, ruda, varinė, auksinė, tamsiai raudona. Šie atspalviai savaime kuria prabangos įspūdį, tad susikurti elegantišką ir vintažu dvelkiantį būsto interjerą pasitelkus minėtas spalvas, neturėtų būti sunku. Sienų spalvos keisti nebūtina, tačiau dieninių ar naktinių užuolaidų audiniai gali būti nesunkiai atnaujinami. Prabanga ir vintažas šiais metais į šoną šiek tiek nustumia minimalizmą.

Jei vis dar svarstote, nuo ko reikėtų pradėti atnaujinti namus atsižvelgiant į šių metų tendencijas, mūsų atsakymas būtų - užuolaidos svetainėje. Šiai erdvei dažniausiai skiriama bene daugiausiai dėmesio, o pakeitus užuolaidų audinius, galima sukurti originalią atmosferą. Tad kokius juos šiemet reikėtų rinktis?

  • Šilkas. Vienas iš švelniausių ir lengviausių audinių, tinkamas tarpinėms užuolaidoms ir naktinėms užuolaidoms. Vintažinei prabangai - vienas tinkamiausių. Be to, audinys yra natūralus, todėl tiks tiems, kurie kenčia nuo alergijų. Rudos spalvos šilkinės užuolaidos su aukso dekoracijomis atrodys elegantiškai ne tik svetainėje, bet ir miegamajame;
  • Aksomas. Sunkus, tankus ir labai prabangus audinys, dažniausiai naudojamas naktinėms užuolaidoms. Naktinių užuolaidų audiniai beveik visada pasižymi didesniu tankumu ir audinio storiu, tad nebijokite rinktis storesnių medžiagų. Jos nepraleidžia šviesos, be to, sukuria praktišką šilumos izoliaciją. Tiems, kurie nori prabangiai dekoruoti svetainės erdvę, šis audinys vienas tinkamiausių. Savaime aišku, atsakingai reikėtų rinktis spalvas;
  • Medvilnė. Prabangos efektui sukurti gali užtekti ir medvilninių dieninių užuolaidų jos vis dar populiarios. Tačiau jei norite elegancijos, siūlome ieškoti audinių su dekoruotais krašteliais. Tai suteiks patalpai elegancijos ir jaukumo. Dieninės užuolaidos svetainėje gali tapti pagrindiniu dekoro akcentu, jei tik leisite.
Tuo tarpu karnizai gali būti patys įvairiausi, o nuo jų taip pat gali priklausyti ir užuolaidų kabinimo būdas. Anot interjero dizainerių, šiemet vyraus žiedinis užuolaidų kabinimas. Tokiam kabinimui reikalingi specialūs žiedai su kabliukais arba spaustukais. Šie gali būti ir plastikiniai, ir metaliniai. Tad rinktis rekomenduojama atsižvelgiant į patogumą.
 
Kad užuolaidos svetainėje ar miegamajame atrodytų tvarkingai, subtiliai įrėmintų langą ir taptų vienu iš naujojo prabangaus interjero akcentų, rekomenduojama daugiau dėmesio skirti drapiravimui ir kabinimo aukščio reikalavimams. Drapiruoti dizaineriai siūlo kuo smulkesnėmis klostėmis. Kalbant apie kabinimą - karnizas gali būti tiek juodas, tiek rudas, tiek auksinės ar vario spalvos. Svarbiausia, kad šis kabėtų kuo arčiau lubų ir būtų ilgesnis nei lango plotis. Taip pat siūloma atsižvelgti į užuolaidų ilgio pasirinkimą - jei norite, kad audinys gražiai dengtų langą, geriausia, jei šios bus kuo arčiau grindų.
 
Suteikite namams naują įvaizdį užuolaidų pagalbą ir nepamirškite dekoracijų. Tegul Jūsų namai šiemet nušvinta jaukia prabanga!

Reikia pagalbos?

Registruokitės nemokamai konsultacijai ir gaukite atsakymus į visus rūpimus klausimus.

Nemokama konsultacija
Šioje svetainėje naudojami slapukai (angliškai „cookies“), skirti sklandžiam svetainės veikimui, statistikai bei rinkodarai. Daugiau informacijos.